فلزات

میلگرد رکابی چیست ؟

میلگرد رکابی

میلگرد رکابی چیست ؟

میلگرد از رایج ترین محصولات نهایی خط نورد گرم بوده که در ساختمان وظایف مهمی را عهده دار است ؛ بیش از همه ایمنی و استحکام سازه های بتنی به کاربرد انواع میلگرد در این حوزه مربوط می شود زیرا مقاومت کششی پایین بتن بارها موجب فروپاشی ساختمان پس از وقوع حوادثی چون زلزله می شود ؛ آرماتورها انواع مختلفی دارند از انواع آنها می توان میلگرد رکابی را نام برد که شبیه به U انگلیسی است لبه این آرماتور به اندازه 180 درجه خم شده و ظاهری شبیه به قلاب دارد . استیل آرام تامین کننده برندهای مطرح میلگرد استیل با انواع میلگرد 304 و 316 در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با  :

  • میلگرد رکابی چیست و چه کاربردی دارد ؟
  • آشنایی با انواع میلگرد رکابی
  • 6 ویژگی مهم میلگردهای رکابی
  • معایب آرماتور رکابی سنجاقی چیست ؟
  • مقررات ملی ساختمان و میلگردهای رکابی
میلگرد رکابی

قیمت هر شاخه میلگرد 310 هند چنده  ؟

 

میلگرد رکابی چیست و چه کاربردی دارد ؟

میلگرد رکابی ظاهری شبیه به U لاتین دارد توسط فرآیند خم کاری قلاب هایی در دو سر آن ایجاد می شود ؛ از این میلگردها به شکل مستقیم در ساختمان سازی استفاده نمی شود اما یکی از محصولات غیر مستقیم در حوزه بتن ریزی محسوب شده و به منظور استحکام بخشیدن به سازه های بتنی کاربرد دارند و در ایجاد تنظیم فاصله بین دو شبکه آرماتور مورد استفاده قرار میگیرند میلگردهای رکابی در اشکال گوناگون ساخته می شود اما شایع ترین شکل آنها شکل آرماتور U شکل است .

آرماتورهای رکابی چه کاربردی دارند ؟

میلگردهای رکابی در انواع مختلف ساخته می شوند که هر یک کاربرد خاص خود را دارا می باشند همانطور که عنوان کردیم از این مقطع به صورت مستقیم در ساختمان سازی استفاده نمی شود ؛  اما به طور کلی این سازه برای افزایش مقاومت کششی و فشاری بتن در دیوارها , سقف و ستون ها و میان این بخش ها کاربرد دارد .

آشنایی با انواع میلگردهای رکابی

میلگرد سنجاقی :

از انواع میلگرد رکابی مدل سنجاقی این محصول است ؛ این نوع به شکل سنجاق باریک و کوچک بوده و از دو طرف خم شده انداین آرماتورها در جهت تحمل برش و جلوگیری از کمانش آرماتورهای طولی مورد استفاده قرار میگیرند به طور معمول جهت اجرای سنجاقی هااز میلگرد ( s340 ) A2 و سایز 8 و 10 میلیمتراستفاده می کنند .

میلگرد ممان منفی :

میلگردهای ممان منفی نوعی آرماتور آجدار بوده و با توجه به سایز دهانه اندازه گیری شده و پس از برش و خم کاری آماده استفاده در سقف می شوند ؛ بر استحکام سقف می افزایند این آرماتور به گونه ای عمل می کند که از ترک برداشتن سقف جلوگیری می کند ؛ مقدار بار وارده به میلگردهای کششی اصلی را کاهش داده و در برابر ارتعاشات مقاومت می کند .

میلگرد عصایی :

میلگرد عصایی یا اتکا , ظاهری شبیه به عصا یا گردن اردک دارد آرماتورهای عصایی از میلگردهای تقویت کننده سقف محسوب شده که مقاومت و استحکام سازه را تقویت می کنند .

قیمت لوله 304 چین رده 10 1 اینچ چنده ؟

میلگرد خاموت :

خاموت میلگردی است که خم شده و بین صورت که از المان های طویل و قائم اطرافش محافظت می کند و برای نگهداری میلگردهای اصلی در ساختار بتن مورد استفاده قرار میگیرد به عبارتی دیگر می توان گفت خاموت ها میلگرد عرضی هستند ؛ در یک ستون بتنی وظیفه خاموت حمایت میلگردهای اصلی در برابر لرزش می باشد .

میلگرد خرک :

این نوع برای ایجاد حد فاصله مش زیرین و مش بالایی استفاده می شود ؛ این آرماتور را به صورت عمودی بر روی مش زیرین فونداسیون می گذارند , آرماتور خرک طوری طراحی شده که در بخش بالای ان مش فوقانی گذاشته می شود و در قسمت پایینی آن دو پاشته مخالف بر روی مش پایینی قرار میگیرند ؛ این نوع در سازه به کار نمی رود بلکه کاربرد اصلی آن در تعیین حد فاصله مش پایینی و بالایی است با کمک این مقطع تا پیش از بتن ریزی می توان مش بالایی را مستحکم نگه داشت از دیگر کاربردهای آن استفاده گسترده آن در مکان هایی بوده که در آن تعداد زیادی میلکرد تقویتی وجود دارد .

6 ویژگی مهم میلگردهای رکابی

  • کم حجم و سبک هستند .
  • اجرای ساده و سریعی دارند .
  • قابلیت تولید در وزن های مختلف را دارند .
  • می توان قلاب ها را به آسانی در آنها متصل کرد .
  • در جای مناسب میلگردهای طولی و قائم را مهار می کنند
  • در انواع سازه های بتنی و فلزی قابل استفاده هستند .

معایب آرماتور رکابی سنجاقی چیست ؟

آرماتور رکابی مانند هر سازه ای دیگر از مزایا و معایبی برخوردار است ، به عنوان مثال از جمله معایب نوع سنجاقی این مقطع این است که اجرای آن حتما باید تحت نظارت طراح و متخصص صورت گیرد , محدودیت استفاده را دارند یعنی تا 12 عدد میلگرد در هر مقطع ستون می توان استفاده نمود ؛ برای اجرا نیازمند محاسبات دقیق بوده و تولید آنها به صورت آماده و غیر قابل تغییر است در نتیجه اگر ستون ها در اندازه استاندارد نباشند استفاده از میلگرد نیز دشوار است .

مقررات ملی ساختمان و میلگردهای رکابی

  • اگر اندازه میلگرد طولی برابر با 15 سانتی متر باشد و یا میلگردهای طولی تعدادشان بیشتر از 3 عدد باشد آرماتور باید توسط میلگرد رکابی مهار شود .
  • اگر میلگرد رکابی دارای خم 135 درجه باشد و قطر آن 6 برابر قطر میلگرد باشد بخشی که خم قائم دارد باید 8 برابر قطر خم در نظر گرفته شود .
  • اگر تعداد ستون ها بیشتر از 12 عد باشد باید خاموت بسته لوزی استفاده شود تا هر آرماتور توسط یک گوشه لوزی محافظت شود.
  • ساختمان هایی که بیش از 5 طبقه هستند باید ستون ها با آرماتور رکابی مجهز شده باشند .

قیمت خرید هر شاخه پروفیل 304 چین چنده  ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *