سزیم چیست ؟
در جدول تناوی عناصر مختلف با عدد اتمی و نمادهای متفاوت به چشم می خورند از جمله این عناصر می توان به سزیم با عدد اتمی 55 و نماد Cs اشاره نمود این گروه فلزات قلیایی به شدت با آب واکنش نشان می دهند تاریخچه کشف آن به 1860 میلادی باز می گردد که توسط شیمیدان آلمانی با عنوان Gustav Robert Kirchhof و Robert Bunsen توسط وسیله تجزیه طیفی کشف گردید هویت این عنصر طبق خط آبی درخشانی که در طیف آن وجود داشت معرفی گردید نام آن از کلمه یونانی سزیوس به مفهوم آبی آسمانی می باشد اما این کاشفین موفق به تهیه این فلز به صورت خالص نشده و در سال 1882 کارل ستربرگ به کمک الکترولیز کردن مذاب باریم سیانید به صورت خالص به دست آمد . استیل آرام تامین کننده لوله و ورق استیل 304 و 316 شما را با اطلاعات مفیدی از عنصر سزیم همراه میکند . با ما باشید با :
- مشخصات فلز سزیم ها
- مهم ترین ویژگی های سزیم
- سزیم ها چه کاربردی دارند ؟
- خطرات سزیم ها برای سلامتی
قیمت لوله استیل 316
مشخصات فلز سزیم ها
فلز سزیم در جدول تناوبی به عدد اتمی 55 و نماد Cs شناخته می شود جرم اتمی آن 90543/132 , نقطه ذوب 4/28 درجه سانتی گراد , نقطه جوش آن 671 درجه سانتی گراد شعاع اتمی 34/3 A , ظرفیت یک , رنگ نقره ای طلایی , انرژی یونیزاسیون Kj/mol 375.7 , شکل الکترونی 1s 6 , الکترونگاتیو آن 6 , گرمای فروپاشی kj/mol 2.092 , گرمای تبخیر Kj/mol67.74 , گرمای ویژه J/g Ko 0.24 و نیز مقاومت الکتریکی آن ohm m 0 . 000000204 می باشد .
مهم ترین ویژگی های سزیم
فلز سزیم فعال ترین فلز در جدول مندلیف به شمار می آید این نوع مانند دیگر فلزات قلیایی یک الکترون در دورترین لایه الکترونی دارد از ویژگی های این فلز می توان نرمی شبیه موم , چکش خواری , نقطه جوش ذوب و چگالی پایین , پایین بودن تبخیر و تصعید و نیز آنتالپی ذوب , اشتعال زایی در صورت تماس با هوا , واکنش پذیری شدید آن با هالوژن , گوگرد و فسفر موجب احتراق خود به خود می شود .
قیمت میلگرد استیل 304
سزیم ها چه کاربردی دارند ؟
عنصر و فلز سزیم در صنایع مختلف بسیار پر کاربرد است از این عنصر در پیلهای فتوالکتریک , ساخت ساعت های اتمی , سوخت موشک ها , استفاده در لوله های خلأ به عنوان گاز ربا , به عنوان کاتالیست در شیمی صنعتی , همچنین این عنصر در چشمه های الکترونی به عنوان ماده الکترون دهنده کاربرد دارد .
خطرات سزیم ها برای سلامتی
به دلیل بمباران اتمی چرنویل مقدار کمی عنصر سزیم ها در هوای , نوشیدنی و بیشتر غذاها وجود دارد هر چند که میزان آن درهوا بسیار کم بوده اما توسط جذب تشعشعات رادیو اکتیو اط طریق گیاهان این عنصر در آب های سطحی و اکثر غذاها وجود دارد هنگام قرار گرفتن فرد با سزیم رادیو اکتیو سلول نابود می شود و این امر با علایمی مانند تهوع , استفراغ , اسهال و خونریزی خود را نشان می دهد در تماس های طولانی مدت با این عنصر فرد کم کم هشیاری خود را از دست داده به کما رفته و در نهایت به به مرگ او منجر می شود .
متشکرم
با درود
اطلاعات عالی و کاملی دادید فقط به اشتباه گفتید بمباران اتمی چرنوبیل درحالیکه نیروگاه دچار نقض فنی و انفجار خودبخود شد
ولی در کل عالی بود