فولادهای آلیاژی کدامند ؟
یکی از پر استفاده ترین فلزات در جهان فولاد است ؛ کمتر صنعتی در جهان وجود دارد که فولاد و محصولات آن در ارتباط نباشد در رابطه با اینکه فولادهای آلیاژی کدامند ؟ باید گفت , منظور از آلیاژ فولادی ترکیبی از فولاد , کربن و دیگر عناصرها مانند منگنز , نیکل , کروم , مولیبدن , وانادیوم , سیلیسیم و…. می باشد ؛ فولاد های آلیاژی در صنایعی مانند نفت , پتروشیمی , خودرو سازی , کشتی سازی و… مورد استفاده قرار میگیرد . استیل آرام تامین کننده لوله ، پروفیل ، میلگرد و…. سایر مقاطع استیل در برندهای مطرح در خدمت شماست . برای مشاوره و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با :
- فولاد آلیاژی چیست ؟
- فولادهای آلیاژی کدامند ؟
- اصلی ترین تفاوت فولاد آلیاژی و غیر آلیاژی
لیست قیمت میلگرد استیل
فولاد آلیاژی چیست ؟
در خصوص این سوال که فولادهای آلیاژی کدامند ؟ در ابتدا به تعریف فولاد آلیاژی می پردازیم ؛ فولاد آلیاژی گروهی از فولاد بوده که علاوه بر کربن در ترکیب ان عناصری مانند نیکل , کروم , منگنز , مولیبدن , وانادیم , سیلسیم و نیز بور وجود دارد و وزن این عناصر در ترکیب می تواند متغیر از یک تا پنچ درصد باشد از عناصری که کمتر استفاده می شود می توان کبالت , مس , قلع , روی , سرب , سریم , تیتانیوم , نیوبیوم و زیر کونیوم را نام برد .
فولادهای آلیاژی کدامند ؟
اینکه فلولادهای آلیاژی کدامند ؟ باید گفت که این فولاد ها با توجه به میزان و درصد عناصر به دو گروه کم آلیاژ و پر آلیاژ تقسیم می شوند .
فولاد کم آلیاژ :
فولادهای کم آلیاژ مانند فولاد های کم کربن ساختار فریتی داشته و متمایز از گرید آستنیتی هستند , فولادهای کم آلیاژ محتوای آلیاژی کمی دارند ؛ ریز ساختار این نوع از فولاد کاملا متنوع بوده و تنها به فریت محدود نمی شود ؛ این نوع با افزودن کروم , مولیبدن و در برخی موارد نیکل متمایز از دیگر فولادهای آلیاژی می شوند , در غلظت های کم این عناصر به فولاد اضافه و مقدار ان کمتر از 5 درصد است انواع فولادهای کم آلیاژ شامل موارد زیر است .
خرید پروفیل استیل 316
فولادهای کم آلیاژ پر استحکام :
این نوع به فولاد HSLA معروف بوده و دارای آلیاژهای وانادیوم , کلمبیم و تیتانیم می باشد و به علت استحکام بالای آن ساخت قطعات ظریفی که نیازمند استحکام بالا باشدبا این فولاد صورت میگیرد .
فولادهای کم آلیاژ کروم – مولیبدن :
این نوع دارای مقدار کروم 5/ درصد تا 9 درصد و مولیبدن نیز 5/ تا 1 درصد می باشد محتویات کم کربن رد این نوع موجب بالا رفتن قابلیت جوشکاری و سختکاری شدن فولاد کروم مولیبدن می گردد و نیز مقدار بیشتر مولیبدن در این نوع مقاومت در برابر کشش را افزایش می دهد .
Mo40 :
این نوع دارای خواص فوق العاده ای در برابر نیروی مکانیکی بوده و دربرابر تنش ها مقاومت خوبی از خود نشان می دهد از این نوع در ساخت تیر , ستون و چرخ دنده , سنگ شکن ها معدنی ؛ میله های اتصال و.. استفاده می شود .
فولاد نیکل – مولیبدن :
این نوع در دمای پایین مقاومت خوبی از خود نشان می دهداما چقرمگی و شکنندگی بالایی دارد در استاندارد ASTM این نوع با سری FL نمایش داده شده و کاربرد آن در بسته بندی مواد دارویی و مواد کشاورزی خاص می باشد .
فولاد هوازده :
این نوع فولاد یک ویژگی خاص داشته و آن هم زنگ زدگی بوده که خود تبدیل به یک لایه زنگ نزن می شود ؛ قرارگیری فولاد در برابر هوا باعث تبدیل یک لایه اکسید آهن و تغییر رنگ شده که این اکسیداسیون خود به لایه درونی فولاد تبدیل شده و از خوردگی جلوگیری می کند .
خواص فولادهای کم آلیاژی :
- مقاومت در برابر خوردگی
- مقاومت در درجه حرارت بالا
رایج ترین کاربرد فولادهای کم آلیاژ :
- وسایل نقلیه نظامی
- ساخت قطعات مقاوم به سایش تجهیزات خاک برداری و ساخت و ساز
- کشتی ها
- خطوط لوله
- مخازن تحت فشار
- سکوهای حفاری نفت و..
خرید تسمه استیل ضد زنگ
فولادهای پر آلیاژ :
فولاد پر آلیاژ ریخته گری شده به طور گسترده به دلیل مقاومت به خوردگی در محیط های آبی در دمای محیط و یا نزدیک به این دما در اتمسفر با گاز داغ و یا دماهای بالا بیش از 65 تا 1200 کاربرد دارد .یکی از پر استفاده رین نوع فولاد پر آلیاژ فولاد ضد زنگ بوده که شامل فولادهای کروم دار است .
فولادآلیاژی کروم دار :
وجود کروم در فولاد موجب زنگ نزدن آن می شود فولادهای کروم دار نسبت به فولادهای کربن ساده مقاومت به خوردگی بیشتری دارند از پر استفاده ترین این نوع می توان به فولاد آلیاژی 316 اشاره نمود .
فولادهای sPK :
فولاد SpK در دسته فولادهای ابزار پر کربن – پر کروم قراردارد از ویژگی های این فولاد می توان به مقاومت خوب در برابر سایش , مقاومت فشاری بالا , مقاومت در برابر تغییر شکل در دماهای بالا و سخت شدگی مناسب اشاره نمود .
خواص فولادهای پر آلیاژ :
برخی خواص مکانیکی فولادهی پر آلیاژ می توانند به وسیله عملیات حرارتی مناسب تغییر یابند ؛ این نوع دارای 20 تا 30 درصد کروم +نیکل می باشد این مواد غیر قابل سخت کردن می باشند و خواصشان با توجه به ترکیب است و نه عملیات حرارتی به همین دلیل توجه ویژه ای برای هر دسته از فولادهای پر آلیاژ با توجه به حرارت ریخته گری , ذوب و عملیات حرارتی جایگزین باید داشت .
کاربرد فولاد های پر آلیاژ :
- ساخت سازه های بزرگ به عنوان مثال , فرودگاه , پل و…
- محصولات نواری و کلافی
- فلنج
- لوله فولاد آلیاژی و…
اصلی ترین تفاوت فولاد آلیاژی و غیر آلیاژی
در موارد فوق به این سوال که انواع فولادهای آلیاژی کدامند ؟ اشاره نمودیم اما مهم ترین تفاوت فولاد آلیاژی و غیر آلیاژی این است که نوع آلیاژی دارای مقدار زیادی از عناصر دیگر جدا از آهن و کربن می باشد تفاوت اصلی فولادهای آلیاژی و غیر آلیاژی این است که در نوع آلیاژی عناصر دیگر در طول ذوب آهن به آن افزوده می شود اما در نوع غیر آلیاژی هنگام ذوب هیچ عنصری به آن افزوده نمی شود .