
عملیات حرارتی چه تأثیری روی فولاد آلیاژی دارد ؟
عملیات حرارتی فرآیندی است که در آن فلزات , بدون تغییر در شکل ظاهری , در حالت جامد تحت تأثیر عملیات حرارتی قرار گرفته و به صورت کنترل شده سرد می شوند , این فرآیند برای بهبود ویژگی های فیزیکی و شیمیایی فلز صورت میگیرد , فولاد آلیاژی از جمله فلزاتی است که عملیات حرراتی نقش مهمی بر روی آن دارد , اینکه عملیات حرارتی چه تأثیری روی فولاد آلیاژی دارد ؟ را در ادامه بیشتر به آن می پردازیم . پترو فولاد استیل آرام وارد کننده میلگرد استیل ، نبشی ، تسمه ، پروفیل ، لوله و ورق ، اتصالات و شیرهای صنعتی میباشد . چنانچه قصد خرید با قیمت کف بازار را دارید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید و یا همراه ما باشید با ادامه مقاله
- تأثیرات شگرف عملیات حرارتی بر روی فولاد آلیاژی
- معایب عملیات حرارتی فولادهای آلیاژی
- کاربرد فولادهای آلیاژی حرارت داده شده چیست ؟
- مهم ترین انواع عملیات حرارتی
تأثیرات شگرف عملیات حرارتی بر روی فولاد آلیاژی
اینکه عملیات حرارتی چه تأثیری روی فولاد آلیاژی دارد ؟ باید عملیات حرارتی یکی از مراحل کلیدی در پردازش فولادهای آلیاژی است که تأثیرات زیادی بر خواص مکانیکی و فیزیکی آنها دارد مانند :
تغییر در ریز ساختارهای فولاد آلیاژی :
عملیات حرارتی می تواند باعث تغییر در ساختار میکروسکوپی فولاد آلیاژی شود , این تغییرات شامل تبدیل فازها و تغییر در اندازه دانه هاست که بر روی خواص مکانیکی تأثیر می گذارد .
افزایش استحکام و سختی فولاد آلیاژی :
در رابطه با اینکه , عملیات حرارتی چه تأثیری روی فولاد آلیاژی دارد؟ می توان گفت بسته به عملیات حرارتی می توان سختی و استحکام فولاد را به طور قابل توجهی افزایش داد , به عنوان مثال کوئنچ کردن و تنش زدایی می تواند استحکام و سختی این فولادها را افزایش دهد .
خرید تسمه 304 چین از وارد کننده
بهبود مقاومت به سایش :
فرآیندهای عملیات حرارتی مانند , عملیات سخت شدن بدنه که یک لایه بیرونی سخت شده را روی سطح فولاد تشکیل می دهند به طرز قابل مشاهده ای , باعث افزایش مقاومت فولاد در برابر سایش به خصوص در کاربردهایی که فولاد آلیاژی در معرض اصطکاک یا تماس لغزشی قرار میگیرد , می شود .
تسهیل ماشین کاری :
عملیات حرارتی می تواند بهینه سازی شرایط برای ماشین کاری قطعات فولادی را فراهم کند , این امر باعث کاهش سایش ابزار و افزایش دفت برش می شود .
معایب عملیات حرارتی فولادهای آلیاژی
- امکان ایجاد اعوجاج در مواد , تاب برداشتن و تغییر شکل فولاد وجود دارد زیرا فولاد در دمای بالا قرار گرفته و به سرعت سرد می شود .
- خطر ترک در فولادهای آلیاژی با کربن بالا یا فولادهایی که مستعد تشکیل فازهای شکننده در طول خنک شدن هستند , بیشتر است .
- برای عملیات حرارتی فولادهای آلیاژی نیاز به کنترل دقیق بر پارامترهای مختلفی مانند دمای گرمایش , زمان خیساندن و.. است برای رسیدن به خواص مطلوب این کار نباید توسط افراد کم مهارت صورت گیرد .
- برخی از آلیاژهای فولادی ممکن است به دلیل ترکیبات ریزساختاری که دارند برای عملیات حرارتی خاص مناسب نباشد .
کاربرد فولادهای آلیاژی حرارت داده شده چیست ؟
فولادهای آلیاژی حرارت داده شده به دلیل خواص مکانیکی برتر و ویژگی های خاص در صنایع مختلف کاربردهای متنوعی نیز دارند درموارد زیر به مهم ترین کاربردهای آنها اشاره می شود .
- به دلیل استحکام و مقاومت به سایش در تولید قطعاتی مانند میل لنگ , پیستون , فنرها و شاسی های خودرو و چرخ دنده ها کاربرد دارند.
- فولادهای آلیاژی حرارت داده شده با خواص مکانیکی بالا برای ساخت قطعاتی مانند , سازه های بدنه , پیشرانه ها و تأسیسات داخلی هواپیماها استفاده می شوند .
- به دلیل مقاومت به خوردگی و استحکام بالا در تجهیزات زیرزمینی و لوله کشی صنعت نفت و گاز مورد استفاده هستند .
- به خاطر سختی و استحکامی که دارند در ساخت ابزهای برش , قالب ها و ابزارهای ماشینی مورد استفاده می باشند .
- به علت خواص مکانیکی بالا در ساخت سلاح ها و تجهیزات نظامی میز به کار می روند.
مهم ترین انواع عملیات حرارتی
- آنیل کردن
- نرمالیزاسیون
- سخت کاری
- تمپر کردن
- کوئنچ کردن